De voor en nadelen.

 

Door José Pablo Rocha Ortega

Voedings- en trainingsspecialist.

 

Er is discussie over het doen van cardiovasculaire oefeningen op een lege maag of het doen na een krachttraining.

Sommigen zeggen dat het zeer effectief is in het verminderen van het vetpercentage, maar anderen beweren dat het erg katabool is en dat er minder agressieve manieren zijn voor spierweefsel.

 

Zoals alle trainingsmethoden heeft het een wetenschappelijke en fysiologische basis, die we bij deze gelegenheid zullen analyseren om conclusies te trekken.

 

Vet oxidatie

 

Het is bekend dat cardiovasculaire training de beste optie is om het vetpercentage te verlagen, dit gebeurt dankzij een proces van katabolisme of afbraak hiervan, die een energiereserve zijn die het lichaam heeft wanneer de voedingsvoorraad niet langer voldoende is of als er een tekort aan voedingsstoffen of calorie-inname is, dan is het wanneer het lichaam het vetweefsel begint af te breken door middel van een oxidatieproces om metabole energie (ATP) te verkrijgen, dit mechanisme komt voor in alle aerobe organismen, dit zijn degenen die afhankelijk zijn van diatomaire zuurstof (twee zuurstofatomen) om te leven en de naam van dit proces is BETA-OXIDATIE, het wordt genoemd omdat omdat de link tussen alfa- en betakoolstoffen is verbroken, betakoolstof wordt geoxideerd (C3), wat de derde is en dit gebeurt in de matrix van de mitochondrien.

 

Wat is spierkatabolisme?

 

Kataboliseren staat synoniem voor degradatie en dit gebeurt met glycogeen, vetten en eiwitten om een ??proces uit te voeren dat ze gebruikt om een ??tekort in een van deze te compenseren.

 

Katabolisme of afbraak van spierweefsel vindt plaats wanneer het lichaam een ??aanzienlijke afname van de glucose in ons lichaam detecteert en omdat glucose essentieel is voor het leven, geeft uw lichaam een ??hormoon af dat CORTISOL wordt genoemd. Wat is een glucocorticoide Het komt vrij in de bijnieren en dit hormoon is niet meer of minder dan een antagonist van testosteron, dit betekent dat het katabool is terwijl testosteron anabool is.

Laten we teruggaan, wanneer het lichaam lage glucosespiegels detecteert, geeft het cortisol af en dit hormoon breekt spierweefsel af en verandert het in aminozuren, zodat er een proces plaatsvindt dat GLUCONEOGENESIS heet, dat zijn oorsprong heeft in het Latijn "Genesis" wat betekent: oorsprong of creatie.

 

Dit betekent:

 

Gluco - glucose

Neo - nieuw

Genesis - schepping

 

NIEUWE CREATIE VAN GLUCOSE, het wordt nieuw genoemd omdat het wordt verkregen via een niet-glucidische precursor, dat wil zeggen dat glucose niet wordt verkregen door de glycogeen-glucoseconversie zoals in het geval van GLUCOGENESIS.

 

In het Gluconeogenesis-proces zijn lactaat, pyruvaat, glycerol of een van de andere tussenproducten van de krebs-cyclus of de tricarbonzuurcyclus aanwezig.

Alle aminozuren kunnen koolstof leveren voor glucosesynthese (vorming) met uitzondering van leucine en lysine

Kortom, als uw lichaam lage glucosespiegels detecteert, zal het uw spierweefsel gebruiken om het in glycogeen om te zetten.

 

Cardio vasten

 

Een van de momenten waarop ons lichaam het laagste glucosegehalte bevat, is wanneer we 's ochtends wakker worden omdat we gemiddeld 8 uur hebben zonder koolhydraten te eten.Daarom heet de eerste maaltijd van de dag DES-FASTING.

Hoewel het 's morgens een goed moment is voor ons lichaam om energie te missen, om vet als brandstof te gebruiken, maar het is ook een goed moment om spierweefsel te gebruiken en het om te zetten in de glucose die het mist. Uren van de ochtend en zoals velen van ons die aan bodybuilding doen, weten we dat het opbouwen van spiermassa het moeilijkste is in deze sport.

Dus is het de moeite waard om het risico te lopen spiergroei te verliezen door het vetpercentage te verliezen of te verlagen?

 

Cardio na krachttraining

Om het oxidatieproces efficient uit te voeren, moet het lichaam lage glucosespiegels hebben, omdat dit de eerste energiebron zou zijn en wanneer het afneemt, zal het vet als brandstof gaan gebruiken, daarom wordt het aanbevolen om cardiovasculaire oefeningen te doen na intensieve krachttraining waarbij het spierglycogeen is uitgeput door het te gebruiken als brandstof voor de spieren om de routine uit te voeren, en wanneer de glycogeenniveaus dankzij de krachttraining opraken, zal cardio bijna volledig werken om vet te oxideren, integendeel , als we cardiovasculaire oefeningen uitvoeren voor de gewichtsroutine, zouden we het glycogeen uitputten dat we later nodig zouden hebben om intensief te kunnen trainen en hypertrofie uit te voeren.

 

Het is belangrijk om te vermelden dat voor het proces van katabolisme of vetafbraak, onze hartslag ongeveer 65% van onze maximale hartslag moet zijn, aangezien vetoxidatie boven of onder de prioriteit zou verliezen, hoewel het ook zeer effectief is om te presteren cardiovasculaire oefeningen met tussenpozen, dat wil zeggen om de hartslag te varieren.

 

Idealiter hadden we voor de routine twee maaltijden met gewichten moeten nemen om de spierglycogeentank te vullen en, aan het einde van de routine, te beginnen met cardiovasculaire oefeningen en op deze manier, omdat het niet zo lang duurt zonder koolhydraten te consumeren, ons lichaam zou een aantal kataboliseren aanzienlijk minder spieren en zou meer focussen op vetoxidatie dan op het afbreken van eiwitten.

 

Velen beweren dat meneer Olympia-deelnemers en atleten met een professionele licentie vasten cardio publiceren en aanbevelen, maar het mag niet worden vergeten dat er ergogene hulpmiddelen zijn, evenals andere soorten medicijnen die kunnen werken als antikatabolen en in sommige gevallen voor de sessie . cardio neem vertakte aminozuren en glutamine zodat het geen cardio meer zou vasten. Maar dit is een veel dieper onderwerp dat we later zullen behandelen.

 

Mijn conclusie is:

Als het doel van cardiovasculaire training vetoxidatie is, waarom zou u het dan in een oogwenk uitvoeren wat onze spiergroei in gevaar zou kunnen brengen als we dezelfde vetoxidatie kunnen bereiken in een ander minder katabool moment voor spieren?

 

Het is belangrijk om te vertrouwen op supplementen zoals glutamine en vertakte aminozuren om te voorkomen dat dit proces van spierkatabolisme zo agressief is. We weten allemaal hoe moeilijk het is om spieren op te bouwen en al het offer dat dit met zich meebrengt om alles over het hoofd te zien dat ons spierweefsel in gevaar kan brengen.

 

Bedenk dat internet een zeer informatief maar ook zeer informatief medium kan zijn en er is niets beter dan een professional te raadplegen, hij zal u een gedetailleerd programma uitleggen dat altijd op een persoonlijke manier moet worden uitgevoerd.