Drugs, ontrouw en moord: de Amerikaanse bodybuilder Craig Titus en vrouw Kelly Ryan zijn gered van de doodstraf.

Het begon allemaal met een liefdesverhaal sildenafil tussen de bodybuilder van het moment en het modieuze fitnessmeisje, dat in een beproeving veranderde toen ze speelden in een huiveringwekkende moord die het leven kostte van Melissa James, die de derde in onenigheid was, werd ze verkoold gevonden in een rode Jaguar.

Craig Titus was niet de beste in zijn sport. In ongeveer 30 bodybuildingtoernooien behaalde hij slechts twee eerste plaatsen (NPC Houston in 1988 en NPC van de VS in 1996) en nam hij tweemaal deel aan Mister Olympia (in 2001: 12e en in 2002: 11e). Toch maakte zijn zeer extraverte persoonlijkheid hem het embleem van bodybuilding uit de 20e eeuw. Hij is momenteel 53 jaar oud

Kelly Ryan was een geweldige cheerleader aan de Universiteit van North Carolina en raakte later geinteresseerd in fitness, en de bodybuilding-omgeving veranderde haar leven. Ze is vandaag 46 jaar oud.

Amerikaanse schrijver Glenn Puit aan "Snauwde" zei: "Craig Titus zag Kelly Ryan op het podium strijden in een fitnesswedstrijd en wist vanaf het moment dat hij haar zag dat hij verliefd op haar was."

Waar ze aan probeerde te ontsnappen toen ze zijn record ontdekte: in 1995 pleitte hij schuldig aan het verspreiden van extase en in 1997 werd hij veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf wegens het schenden van zijn proeftijd met behulp van steroiden. Maar de grote nadruk van de fisicoculturis ta was zodanig dat beide verliefd werden, trouwen en in 2000 naar Las Vegas verhuisden als het koppel van het moment.

Tot dusver was alles perfect. Hun succes was zo groot dat het hen ertoe bracht een herenhuis, een luxe auto (op haar naam) te kopen en zelfs een persoonlijke assistent in te huren: Melissa James.

Melissa was een danser uit Florida die het stel ontmoette tijdens een wedstrijd in Panama City Beach. De relatie tussen hen was zo goed dat ze aanboden om bij hun huis in Las Vegas te werken. Maar wat ze niet wist, was dat drugs, alcohol en feesten heel gewoon waren in het huis van de Titus.

Ze werkte daar tot 14 december 2005, toen de politie haar verkoold vond en in verkoolde doek gewikkeld in de kofferbak van een verbrande rode Jaguar midden in de woestijn. Er was geen vingerafdruk. Een gezichtsherkenning maken was praktisch onmogelijk, maar detectives konden de eigenaar van die luxe auto snel identificeren aan de hand van het kenteken: Kelly Ryan.

Ze vonden zijn adres en gingen er meteen heen, maar het paar was niet meer in de stad. De volgende dag, Megan en Jeremy Foley, gaven twee kroongetuigen hun getuigenis. Het echtpaar, een vriend van Kelly en Craig, bekende dat ze op dezelfde avond van 14 december bij hen thuis waren uitgenodigd. Het was met hen dat Kelly instortte.

Ze vertelde hen dat er een gevecht met Melissa was uitgebroken nadat ze had vernomen dat ze een relatie had met haar man. De discussie werd fysiek en de bodybuilder moest naast zijn vrouw stappen. Hij sloeg haar en ze bleef vechten totdat hij besloot haar te wurgen. Na een geweldige verklaring raakten de Foleys in paniek, maar daarvoor was de bodybuilder gaf hem een ??tas en verzekerde hen dat ze er binnen een paar dagen naar zouden komen zoeken. Binnen waren ducttape en een Taser. Toen ze het nieuws van de verbrande auto zagen, namen ze automatisch contact op met de politie.

Binnen negen dagen werden de Titus gearresteerd in een buitenwijk van Boston en op meerdere aanklachten overgebracht naar Las Vegas "media show." Volgens hen stierf Melissa aan een overdosis en raakten ze in paniek omdat ze niet wisten wat ze met het lijk moesten doen. Ze verbrandden zijn lichaam en verlieten de stad omdat ze bezorgd waren over de gevolgen die dit had "ongelukkige" de dood zou kunnen hebben op hun professionele carriere.

Maar na verschillende onderzoeken bij haar thuis en op het lichaam van het slachtoffer, ontdekten de openbare aanklagers dat er vijf keer een elektrisch wapen op haar werd afgevuurd en dat er resten van morfine op haar lichaam zaten. Er verschenen ook markeringen op de nek die stikken of wurgen met een doek of draad. Ondanks dit alles kon het forensisch onderzoek niet bepalen waaraan hij stierf.

Op 29 maart 2006 pleitten Kelly en Craig onschuldig. Het bewijs tegen hem was concreet en als hij terecht zou staan ??en zou liegen, zou hij de doodstraf krijgen. Twee maanden voor het proces, op 30 mei 2008, en om een ??dergelijk einde te voorkomen, accepteerden de Titus de beschuldigingen van moord in Las Vegas.

Het was op 22 augustus 2008, toen de 43-jarige bodybuilder werd schuldig bevonden aan moord, ontvoering en brandstichting. Zijn straf varieerde van 21 tot 55 jaar.

Van de kant van Kelly Ryan, zijn partner, was het tussen de 6 en 26 jaar gevangenisstraf die hij ontving als doofpot. Op 24 oktober 2017 werd ze voorwaardelijk vrijgelaten na bijna negen jaar achter de tralies te hebben gezeten. In de gevangenis van Las Vegas scheidde ze van Craig.

Craig kan nu voorwaardelijk worden vrijgelaten op 23 december 2026. Tegen die tijd is hij 61 jaar oud.