Nou ja, zoals je het hoort. Blijkbaar in bepaalde kringen ( gemeen  waar er zijn wanneer we verwijzen naar de kwestie van bodybuilding) het wordt steeds populairder om het dieet aan te vullen met moedermelk (we gaan het moeder noemen) om een ??grotere of snellere ontwikkeling te bevorderen. gespierd. Volgens de verdedigers natuurlijk.oxymetholone

 

Ik zeg volgens zijn voorstanders omdat het bewijs dat de opname van dit voedsel een aantoonbaar effect heeft op het verkrijgen van meer spieren of dat het sneller wordt bereikt is nihil . Eerlijk gezegd zijn er geen bewijzen dat het nutteloos is, maar zoals altijd in deze gevallen de bewijslast komt overeen met die van degenen die buitengewone claims indienen ... weet je wat Carl sagan terecht opgemerkt: "buitengewone claims ze vereisen altijd buitengewoon bewijs. 'En zoals bijna altijd in deze gevallen is er geen dergelijk bewijs.

 

In ieder geval, mijn redenen (en die van vele anderen) om dit wonder a priori te ontkennen wanneer een of ander kenmerk aan moedermelk een soort " Popeye-effect " dat is altijd in opkomst in de wereld van  Homo croassanis , is gewoon dat in de samenstelling van moedermelk kan ik het element niet vinden dat dit apollonische wonder kan werken .

 

Vervolgens heb je in deze tabel de voedingsverschillen (per 100ml) van moedermelk met koemelk (heel kort, alles moet herkend worden). Vervolgens gaan we analyseren "de beweging"

 

Moedermelk versus koe

 

Zoals je ziet, moedermelk heeft veel minder eiwitten dan koemelk (driemaal minder). In deze zin moet ook worden gezegd dat het profiel, de typologie ervan, heel anders is, vooral aangepast aan het spijsverteringsvermogen van de maag van het kind, lager dan dat van een volwassene. Naast de verschillende soorten eiwitten die hun vertering in moedermelk vergemakkelijken in vergelijking met koemelk, is er bij de moeder een grotere aanwezigheid van specifieke aminozuren (taurine en cystine) die het kenmerk hebben dat ze zijn essentieel ... ja, maar alleen in het geval van zuigelingen, vooral als ze voorbarig zijn. Niet voor een volwassen man. Samenvattend in dit opzicht vertegenwoordigt de calorische waarde van de eiwitten in moedermelk ongeveer 6-7% van het totaal (minder eiwitten), vergeleken met 20% in koemelk (meer eiwitten).

 

De lipiden in beide producten vertegenwoordigen ongeveer 50% van de totale energiewaarde, met oliezuur als het overheersende vetzuur in beide melk. Linolzuur, een essentieel vetzuur, is echter veel meer aanwezig (ongeveer 4 keer meer) in moedermelk ... maar dit, voor zover ik weet, heeft geen grotere relevantie in spiergroei ... en minder in een "wonderbaarlijk" manier. .

 

Melk man

 

Naast eiwit is een van de belangrijkste voedingsverschillen de hoeveelheid lactose ... veel meer aanwezig in moedermelk (verrast?) . In feite draagt ??lactose in moedermelk 42% van de calorieen bij, vergeleken met ongeveer 30% in koemelk. Bent u een gespierd intolerant voor lactose ? Drink geen moedermelk .

 

Dan zijn er de verschillen in vitamines en mineralen die er zijn, maar het zijn elementen die enerzijds de bodybuilder moet gebruiken kunnen vinden in elke andere voedselbron zonder groot probleem en, aan de andere kant, zijn in principe niet significant gerelateerd of bepalend met spiergroei in "normaal" voorwaarden. Samenvatten:

 

Wat heeft moedermelk, zodat nu een aantal heren de sirocco heeft gekregen om het als voedingsrichtlijn op te nemen in hun spierversterkingsroutine?

 

Niets

 

Maar vandaag, wanneer deze mode begint te woeden, is het niet vreemd om jezelf te vinden  bodybuildingforums met gebruikers die hun eigenschappen prijzen  gebaseerd op: eerst hun bijzondere ervaring (slecht onderwerp); tweede, de verhalen van andere gebruikers of trainers , dat is de "kapotte telefoon" (ergste probleem) en ten derde, sommige "klinische studies" dat  nieuwsgierig zijn  nooit geciteerd of weerspiegeld .

 

Hoe kan een bodybuilder een dosis moedermelk krijgen?

In Spanje is het niet bijzonder gemakkelijk, ook al kan het gebeuren, de praktijk om ermee te handelen van prive naar prive (vooral van internet) is niet zo wijdverbreid alsof het gebeurt in andere landen zoals Duitsland en de VS, het laatste land van waaruit deze absurde en gevaarlijke manier begint ... Gevaarlijk?

 

Ja, want tenzij hiervoor een specifiek netwerk bestaat, commerciele transacties tussen individuen voldoen doorgaans niet aan de meest elementaire hygienische normen bij het hanteren, verzenden en verwerken van melkmonsters met als gevolg het risico dat niet alleen een voedselvergiftiging wordt veroorzaakt, maar zelfs een infectie met hepatitis of aids: wie is er zeker van dat melk die per post wordt ontvangen niet tot de drager van deze ziekten behoort? Zozeer zelfs dat in de VS, het land waar deze praktijk het meest is gevestigd, de FDA ( Food and Drug Administration ) ontmoedigt voortdurend de aankoop van dit type vloeistof rechtstreeks via internet , sinds:

 

"De kans dat ze op de juiste manier zijn behandeld om het risico van overdracht van infectieziekten van de donor te vermijden, is ronduit klein"

 

In plaats daarvan blijft het de FDA aanbevelen en adviseert u dat te doen toegang krijgen tot moedermelk via een arts of contact opnemen met moedermelkbanken . Een optie die goed ingeburgerd is in Spanje en die alle gezondheidsgaranties heeft ... maar voor degenen die het echt nodig hebben. Niet voor onzin .

 

En het is niet handig om de risico's uit het oog te verliezen bij het verkrijgen van moedermelk buiten de daarvoor vastgestelde kanalen en altijd voor legitieme orthodoxe doeleinden. Dit recente artikel (en het loutere bestaan ??ervan toont al de gebruikelijke praktijk aan) in het prestigieuze tijdschrift Kindergeneeskunde : " Microbiele besmetting van via het internet gekochte moedermelk " de volgende resultaten na vergelijking van een steekproef van 100 "moedermelk" online verkregen met 20 verkregen onder standaard voorwaarden (van een moedermelkbank) voordat ze gepasteuriseerd worden:

 

?        Bijna een op de vijf online gekochte monsters werd geleverd zonder de juiste koeling, wat een speciaal risico op proliferatie van micro-organismen bood (veel van hen zijn van nature aanwezig, maar niet "gegroeid" bij kamertemperatuur, waardoor hun proliferatie wordt bevorderd)

 

?        3% van deze melk vertoonde besmetting Salmonella , een bacterie die nauwelijks 'van nature' in de moedermelk voorkomt, wat wijst op aanzienlijke tekortkomingen bij de behandeling.

 

?        64% van de monsters vertoonde significant hoge niveaus (in vergelijking met de referentiemonsters) van Staphylococcus en 36% van Streptococcus , naast te verifieren dat ongeveer 75% andere bacteriesoorten bevatte op bijzonder hoge niveaus.

 

samengevat

Voor het onderwerp, moedermelk verkregen via internet, buiten zijn absurde nut voor het verkrijgen van spierverbeteringen bij de volwassen bevolking, shows een hoge bacteriele proliferatie in het algemeen, naast een gebruikelijke besmetting met pathogene bacterien .